Data netwerk

De computer speelt een ontzettend grote rol in onze samenleving. Deze is niet meer weg te denken op uw werk bijvoorbeeld. U wilt hier geen omkijken naar hebben, maar u wilt natuurlijk wel dat alles altijd werkt.

Hartog Elektrotechniek biedt u de mogelijkheid om een computernetwerk op nette wijze aan te leggen. Dit doen wij door middel van cat. 5 bekabeling, wat garant staat voor een optimale snelheid van uw netwerk. Tevens kunnen wij voor u de stroomvoorziening voor uw computers en randapparatuur verzorgen.

Data netwerk

Datacommunicatie

Datacommunicatie is de verzamelnaam voor diverse vormen van informatiewisseling tussen computers. Computers in een kantoornetwerk wisselen continue informatie uit, maar ook computers op verschillende locaties kunnen met elkaar in verbinding staan via speciale datalijnen of gewone telefoonlijnen. Zo kunnen computers permanent in verbinding met elkaar staan of ze kunnen elkaar ook contacteren op het moment dat het nodig is om informatie uit te wisselen. Om dit mogelijk te maken, is een modem nodig. Dit modem zet computertaal om in geluidssignalen, die via een telefoonlijn getransporteerd kunnen worden.

Netwerk aanleggen

Een datacommunicatienetwerk is een netwerk voor data-overdracht tussen twee of meer apparaten. Met deze apparaten worden telefoons, modems, televisietoestellen, computers of onderdelen bedoeld. Wilt u een nieuw netwerk in uw bedrijf laten aanleggen? Dan bent u bij Hertog Elektrotechniek aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden of een prijsopgave.